super size me

FK baru saja selesai menonton cerita Super Size Me yang telah syorkan oleh Ismal. Actually cerita berbentuk dokumentari mengenai seorang lelaki yang mengkaji effect kepada kesihatan seseorang jika dia makan mcdonald 3kali sehari selama 30hari tanpa boleh miss pon.
Syaratnya dia kena makan apa yang casher tu promote. Contohnya, casher tu promote set large so dia kena makan large. Dia juga takkan excercise selama 30 hari itu. Ini adalah untuk menggambarkan kondisi sebenar warga america yang erm 60% ada overweight serta malas bersenam.
Sepanjang dokumentari ini juga penonton di sajikan dengan amalan permakanan yang tidak sihat dan nasihat serta pendapat pakar mengenai fast food. 95% penasihat pemakanan menyarankan supaya tidak memakan fast food langsung dan jika makan pon sekali sebulan itupon diikuti dengan senaman yang secukupnya.
Dia juga ada menunjukkan kesannya terhadap kesihatan dan badan dia. Awek dia pon ada komen yang performance sex dia makin menurun dan dah tak sebest dulu dan dia nampak gila sakit. So, FK macam takut gila tengok cita ni. Takut untuk jadi gemuk dan juga nak makan McD lagi. takut.
So, kesimpulannya FK nak menyarankan anda semua tengok cerita ni dan mengambil pengajaran daripada cerita ini. Juga FK nak nasihatkan diri sendiri dan anda semua supaya mengamalkan pemakanan serta gaya hidup yang sihat. Sekian.

Related Posts with Thumbnails