JabbaWockeeZ


Hurm kepada sesape yang minat giler pasal dance.. pegi youtube pastu taip JABBAWOCKEEZ.. dan enjoy..

best gak ar..

S.T.R.E.S.S


this week takde mood nak update blogg..

so no review pasal AF minggu ni..

company tempat FK intern ni dah jadi huru-hara.. gara-gara politik di office.. lagi teruk dari politik malaysia..

boss dah tak jadi boss..

next.. ramai lagi dari ctmind ni yang nak resign..

good.. bankrup tau la..

intern.. jadi mangsa!

sayang jugak KA kat Ayam ;P

ikuti perbualan gtalk antara FK dan KA..

apatto:
ayam dah mati kew

KA:
?
ayam ape?

apatto:
ayam dah mati ke

KA:
sape ckp?

apatto:
kau tak tau ke

KA: tak

apatto:
aku dengar2 je khabar angin
tak tau la betul ke tak
tu yang aku tanya kau ni

KA:
dari mana kabar angin ko?

apatto:
aku chat ngan kucai tadi
wei betul ke

KA:
ko jgn wt lawak wei
igt idup mati nih lawak ke

apatto:
takdela aku sms dia tak penah nak jawab pon
tu yang aku tanya kau tu

KA:
motip
klo die mati
de la org inform aku

apatto:
berdebar kau ek
sayang jugak kau kat dia ek

psst: kepada ayam, kalau baca post ni, jangan lupa sms FK ye..

i wonder~


i wonder why that person become more and more and more annoying..
and acting like dumb blonde..
i wonder why??

kesian kan!

anda tengok bersamamu?

malam tadi FK tengok bersamamu.. tertengok actually..

selalu kalau ada bersamamu FK akan cepat-cepat tukar channel lain.. sebab kisahnya sama je setiap minggu.. bosan..

kisah orang miskin yang duduk didalam rumah yang tak macam rumah dan tak cukup makan, pakai.. anak-anak tak dapat pegi sekolah sebab takde duit.. or kisah ibu bapa yang sakit dan tak dapat nak tampung anak-anak lagi..

tapi kisah malam tadi memang lain dari yang lain..

kisah empat sekeluarga (ada ayah, emak, anak lelaki, anak perempuan) yang merempat dan merayau-rayau sekitar petaling jaya dan hanya tidur di tepi-tepi jalan atau di taman tasik jaya.. takde rumah..

kemana bapa mereka pergi kat situ lah mak diorang ikut.. sebab takde rumah kan.. duit pon dapat dengan jual tin-tin kosong.. kalau sikit tin sikit la duit.. makan pon jumpa sisa-sisa orang ditepi jalan..

disebabkan FK tertukar tv3 lambat, so jalan cerita tu FK tak dapat catch up sangat..

tapi FK anggarkan yang bapa dia ni dah kena buang kerja dan tak dapat nak cari kerja baru.. pastu kena halau dari rumah sewa sebab dah tak mampu nak bayar.. dan tak dapat nak cari rumah baru..

tapi mereka pernah merempat di dua buah rumah tinggal tetapi dihalau oleh orang sekitar..

alhamdullillah yayasan zakat selangor dah membantu mereka dengan memberi rumah sewa dan bantuan rm400... semoga pakcik tu dapat kerja untuk meningkatkan ekonomi keluarga..

walaupon FK nampak pakcik tu sihat untuk bekerja, tapi disebabkan situasi keluarga tu menyebabkan mereka susah nak keluar dari kesusahan.. macam mereka dah masuk dalam lubang hitam sampai dah tak dapat nak cari jalan keluar.. mujur ada orang yang dah tarik mereka keluar dari lubang tu...

rupanya ada lagi orang yang susah dari kita.. so, mari kita bersyukur..

suatu transformasi


wow... af7 memang transformasi.. wow..

anyone yang nak komen??

muka aril cam dah takleh tahan dah tu.. tak sempat2 nak masuk bilik ke oiii??

kahwin muda??


FK nak share tips berguna dari seorang kawan FK. Dia muda lagi, baru 24 tahun tapi sudah berkahwin...

so FK cakapla kat dia.. mudanya kau kahwin..

and then dia reply..

...better kahwin muda kalau ada kesempatan. sebab ada member aku target kahwin umur 30.. tapi sampai umur 36 pon tak kahwin2 gak..

FK pikir, betul gak..

so kalau ada kesempatan nak kahwin tu, just go on sebab maybe susah nak dapat kesempatan nak melangsungkan perkahwinan walaupon dah ada calonnya..

fikir-fikirkan dan selamat beramal!!

konsert af7 minggu pertama

mari kita review prestasi peserta af7 pada konsert pertama.. adakah transformasi telah berlaku.. ikuti laporan dari wartawan kami, FK dari dewan sri putra, bukit jalil semalam

konsert yang bermula tepat pukul 9malam dan dimulakan dengan persembahan tarian oleh penari profesional.. katanya menuju puncak akan ditarikan oleh pelajar pada permulaan konsert tetapi apa yang disajikan kepada penonton adalah pose pose macho dan ayu oleh para pelajar.

persembahan #1 ; Dibawah Pohon Asmara by Adila

nyanyian Adila tiada sumbangnya, penguasaan pentas juga baik tetapi kalau dah takde x-factor tu nyanyi macam mana pon tak dapat nak pukau penonton sangat la.. maybe energy kurang..

FK bagi 3bintang...

persembahan #2 ; Terima Kasih Cinta by Sidi

nampak gugup ketika diatas pentas, nyanyian sekadar ok..

FK bagi 3bintang..

persembahan #3 ; Molek by Zizi

dewan mula hangat dengan persembahan zizi. FK pon sudah mula terjerit terpekik serta mengoyang-goyangkan badan dan juga menepuk-nepuk tangan.. penonton terhibur dengan penguasaan pentas dan cara nyanyian zizi yang mempunyai suara serak-serak basah tu.. menyanyikan lagi ini lain dari penyanyi asal.. best!

FK bagi 4bintang..

persembahan #4 ; Yazid (tajuk lagu tak ingat.. yang penting lagu Jamal)

suara sedap.. erm okla.. tu je yang FK ingat..

FK bagi 3.5 bintang..

persembahan #5 ; Sepi by Isma

penyanyi beranak 5 ni ntah bape banyak ntah famili dia afundi dia.. ye la, memula undian dibuka dia duduk bawah sekali tapi sejak akhir2 ni naik no1 plak.. sape yang nak afundi emak orang.. oit komen nyanyian la.. owh ok2.. nyanyi lagu sepi dengan sedap.. satu standard yang tinggi dibuat di minggu pertama..

FK bagi 4bintang..

persembahan #6 ; Hatiku Kau Luka by Akim

FK jatuh cinta dengan suaranya yang sangat sedap ni.. sangat sedap.. jeles dengan suara dia.. nyanyi lagu ni dengan baik.. tapi maybe lagi allycat ni terlalu tua untuk dia..

FK bagi 4bintang..

persembahan #7 ; Sempurna by Claudia

klon dayang.. kantoi pada permulaan lagu.. kemudian naik semula.. sangat klon dayang dengan suara, stail nyanyi, serta muka ada sket2.. penguasaan pentas baik.. tapi FK tak suka..

FK bagi 3bintang..

persembahan #8 ; Lagu Kita by Hafiz

sedap sangat.. sedap sangat.. perserta terbaik malam ni.. mendapat sorakkan yang paling kuat dari penonton.. FK jerit kuat gak.. sampai sume orang pandang.. keep the good work..

FK bagi 4.5bintang..

persembahan #9 ; Elergi Sepi by Rini

ok je.. tak menarik perhatian FK nak dengar.. tak sedap sangat.. suara tak sesuai ngan lagu.. energy tak cukup gak..

FK bagi 2.5bintang..

persembahan #10 ; Jeritan Batinku by Obri

suara dia tak cukup kuat nak nyanyi lagu yang sangat berat dari p.ramlee ni.. posture badan masa nyanyi pon dah nampak cam orang cacat..

FK bagi 2.5bintang..

persembahan #11 ; Dan sebenarnya by Aishah

antara peserta feveret FK.. pemilihan lagu yang sangat baik.. penguasaan pentas sangat bagus.. nyanyian good..

FK bagi 4.25bintang..

persembahan #12 ; Pheonix Bangkit Dari Abu by Qhaud

FK suka persembahan dia.. keyakinan yang sangat tinggi.. nyanyian yang takde sumbangnya.. tapi FK tak paham asal pengkritik tak suka.. FK jerit paling kuat masa dia habes nyanyi.. tak malunya..

FK bagi 4.25bintang..

persembahan #13 ; Matahari by Rubisa

nyanyi dengan bagus.. penguasaan pentas yang baik..

FK bagi 4.25bintang..

persembahan #14 ; Rahasia Perempuan by Aril

ramai orang terjerit2 tengok persembahan dia.. tapi FK tak suka pon.. persembahan bagus.. tapi gaya sangat poyo.. menang gaya je tapi suara takde la best sangat pon..

FK bagi 4bintang..

Komen Konsert #1... okla. transformasi gak la..

weekend datang lagi..

i like weekend and holidays~~


coz i hate kerja.. hari2 kalau nak pergi tu rasa berat je.. pendek kata FK tak suka la intern

but ada orang bagi tau FK dia lebih rela intern dari pergi lecture, quiz, test, final exam..
FK jawab, maybe tempat intern kau lagi best dari aku..

anyway, sekarang ni hari2 FK mendonlod dari youtube.. sebab season reality show sudah bermula.. disamping boring-boring kat opis apa salahnya mengisi masa lapang rite..

yang paling FK minat tentulah survivor.. dah season 18 dah..

antm pon dah kuar.. cycle 12..

dan juga.. amazing race.. season 14..

akhir sekali tentulah.. AF7.. FK siap dah beli tiket konsert untuk 1st week lagi.. betul2 belakang penkritik seat FK..

psst: tak sabar-sabar nak pegi tengok AF esok.. ngeh~

Lets Celebrating Malaysia Earth Hour



Sejak akhir akhir ni kalau korang perasan kat radio, tv, internet ada promote Malaysia Earth Hour yang akan disambut pada 28th March ni pukul 8.30pm selama sejam.

So, marilah kita menyokong kempen ini untuk menyelamatkan bumi dengan memadamkan lampu selama sejam..

Dengan ini secara rasminya, FK menyokong Malaysia Earth Hour..

owh..lagi gambar~~~



lagi gambar di hotfm bigjam 2009








thanks for mr.fly for this pic.. nak lagi sila klik sini.

gemok


ada orang kata FK makin gemok sekarang... which is true la gak.. so sape ada tips?

gambar di hotfm big jam 2009

mari kita tengok gambar masa hotfm big jam aritu.. gambar takde la lawa sangat sebab FK pon menumpang kamera orang.. enjoys..

before bertolak.. di sri pentas.. FK takde sebab lambat..

geng-geng vip yang hangat..

lagi geng vip~

fabulous cats yang memang ramah..

anne dan juga leya, mama in the making.. ngeh~

the devine masters.. akrab FK dengan Lotter.. makan hati Ku Chairy~

rawan.. azharina..

hitam dan kecil.. the one and only.. faizal tahir..

ga ga gap.. sayangku mengapa.. stacy

estrange...

give me ur b.u.n.k.f.a.c.e yaaaahhh... welcome to the bunk showw.. wooo woo..

vip hotfm big jam 2009

ni je gambar yang FK amik guna henset FK.. yang lain tunggu FK mintak kat vip lain~

kali ni FK nak story sket pasal pengalaman FK jadi vip hotfm big jam 2009 yang berlangsung di Danga Bay, Johor Bahru..

Hurm nak cerita dari awal sampai habes pon nanti berjela plak post kali ni.. so FK bagi tau yang penting-penting je la yer..

1. Rombongan vip ni diiringi oleh qistina seorang viva zoomers yang sangat cun serta mesra serta Nikit dan juga seorang bro ni yang FK lupa nama dia.. ramai la laki sibuk kacau qistina termasukla FK..

2. Kami tinggal di hotel grand paragon, jb yang sangat mewah dan best.. nak tau google.. kat hotel ni semua artis dan juga krew serta penyampai hotm stay kat sini.. so ada la ternampak faizal tahir, estrange dan juga one nation emcee kat lobi hotel tu.. owh anne ngan ikhwan gak..

3. Kalau semua pengunjung yang datang tengok konsert kat tempat terbuka, dalam hujan serta kesesakan orang ramai, kami vip ni duduk kat dalam khemah yang dikawal rapi oleh rela sambil makan-makan yang disediakan oleh hotfm..

4. kami juga dapat t-shirt hotfm big jam 2009

5. hanya fara fauzana serta seelan paul je yang datang ke khemah kami melayan para vip ni.. yang lain sombong! dan hanya fara fauzana je yang sebut para vip ni bila cakap atas pentas yang lain tak ingat pon!! saaaayyyannggg Fara!

6. azura adalah penyampai hotfm yang paling cun.. cun gilerrr!!

7. satu lagi kelebihan vip hotfm ni ialah dapat pegi backstage dan bergambar dan bermesra dengan artis.. so kat backstage tu FK dapat bergambar dengan faizal tahir, elyana, guitarist one buck shot, fabolous cats yang sangat sempoi, anne serta leya, azharina, the devine masters yang tak ada orang kenal sebab rupa tak cam artis tapi sangat baik dan mesra serta penuh dengan senyuman.. tabikla.. dapat bergambar dengan stacy sebaik sahaja dia turun pentas, dapat menegur aizat before dia perform serta bergambar bersama estrange..

8. mawi dan ekin serta bodyguard dia sangat sombong.. mawi tak nak toleh pon kat peminat yang nak bergambar dengan dia.. dia buat bodoh je.. mentang-mentang dah popular lupa diri la tuh..

9. tapi sayang FK tak sempat jumpa bunkface sebab kitorang kena masuk bergilir-gilir takleh masuk sekali semua..

10. FK tak sempat nak beli apa-apa sovenir sebab syok sangat menari-nari tengok konsert..

11. on da way nak balik tu terjumpa aizat, jinbara, the devine masters yang so cool serta humble kat R&R Ayer Keroh sebab rupanya bas artis jugak berhenti rehat kat situ..

12. walaupon FK pergi ke bigjam sorang tanpa kawan2 tapi FK dapat jumpa kawan-kawan baru yang sangat cool serta sempoii..

13. dan FK pegi sana tak bawak kamera hanya berbekalkan kamera henset, so FK tumpang je kamera budak-budak ni.. nanti korang email la ek gambar tu ye..

14. walaupon pegi satu hari je tapi tengok bape banyak artis yang FK jumpa dalam sehari.. seronok sangat..

15. Terima Kasih Hotfm.. tahun depan jemput kitorang lagi.. takyah recruit orang baru..

perlu kamu by nashrin & misha

video

personality test

Semalam FK ada buat quiz pasal personality test ni kat internet. So, FK nak share la result dia yang FK boleh kata lebih kurang 90% betul. Bacala..

Your view on yourself:
Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:
Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education:
You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:
Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

What are you most afraid of:
You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.

Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

Love:
Love at first sight is your style. You are not fussy about who you fall for, and often there seems to be no rational reason for you deciding to love someone, it just happens and you'll follow your heart. When you do fall for someone, you fall completely. Your love is somewhat child-like, or what people like to call "puppy love". While following your heart is important, you should also remember to use your head occasionally.

Kind and Gentle:
Your kindness is your charm - you are also gentle and sweet. Everybody likes to be around people with your personality. Like a psychologist, people like to talk to you to discuss their problems because you are proper and discrete, as well as confident. You look mature and people respect you. People with this kind of character are few and far between.

Related Posts with Thumbnails