Malaysian Typing Speed Test II

48 perkataan

Speed testyes yes. pecah rekod peribadi. ada bran?

Malaysian Typing Speed Test

46 perkataan

Speedtest


Amacam. Laju tak?

Di Liwat Atau Di Liwat Paksa

Baru balik dari mendengar perdebatan hangat di bilik seorang rakan. Isunya berkisarkan politik malaysia, pertembungan antara penyokong kuat kerajaan dan pembangkang. Isinya kuat mengenai Anwar vs. Najib, termasuk juga kisah liwat anwar dan juga saiful bukhari.

Lantaklah apa pon pendirian mereka. Aku tidak mahu campur mengenai isu altantuya, jet hilang, 16 september. Aku hanya menjadi pendengar sahaja. Tidak berminat untuk mengambil berat tentang isu ini. Buat berat kepala saja.

Namun aku begitu berminat dengan isu liwat itu. Sangat menarik bagi aku. Mungkin sebab sudah terpesong dengan norma norma masyarakat kita. Tambah tambah bila ada kenyataan seperti "can i fuck you?" sungguh kelakar dan menggelikan hati. Namun ingin aku utarakan pendapat aku ini berdasarkan logik akal tanpa sebarang bias walau sedikit pon.

Soalan pertama dari aku. Apakah pertuduhan yang dilemparkan oleh Saiful Bukhari? Adakah dia diliwat atau diliwat paksa? Itu aku tidak tahu. Minta anda semua untuk periksa semula.

Maksud diliwat disini ialah diliwat secara rela. Suka sama suka. Seperti seks antara suami dan isteri atau antara pelacur dan pelangganya. Suka sama suka. Ertinya berlaku adegan romen romen, kesedapan yang dinikmati oleh kedua dua pihak.

Diliwat paksa pula aku maksudkan sebagai rogol tapi guna bontot. Ertinya tiada kerelaan disitu. Mungkin akan terdapat kesan koyakkan dikemaluan, lebam lebam akibat meronta. Kesedapan yang hanya dinikmati oleh satu pihak sahaja. Seperti seks antara perogol dan mangsanya.

Juga diliwat paksa atau rogol boleh ditafsirkan sebagai seks bersama budak bawak umur. Tetapi bagi konteks Anwar dan Saiful Bukhari kedua-duanya cukup umur. Jadi kita boleh lupakan point ini.

Bagi aku, jika Saiful Bukhari diliwat paksa, baru ada pertuduhan terhadap anwar. Kerana ia berlaku tanpa rela. Jadi kes mahkamah yang berlangsung ini wajar diadakan.

Tetapi jika dia hanya diliwat sahaja, maka tiada pertuduhan disitu bagi pendapat aku. Jadi isu ini hanya menjadi tohmahan masyarakat tanpa melibatkan mahkamah kerana tiada pertuduhan. Jika ini senarionya, maknanya tiada kes.

Persoalannya sekarang yang aku sendiri tak pasti, apakah pertuduhan Saiful Bukhari? adakah dia diliwat atau diliwat paksa.

dan bukti2 dan keterangan saksi sepanjang prosiding mahkamah menjurus kearah apa? adakah dia diliwat atau diliwat paksa.Sekian. Tetiba blog aku jadi blog politik. Pitam.

Related Posts with Thumbnails