am krew menang jawa rangers kalah

(post ini ditulis pada 7.45malam 21feb2009)

dengan semangat yang berkobar-kobar untuk beraksi. FK telah bangun seawal 6pagi untuk ke taman tasik titiwangsa.. ye la, kang lambat kang takut disqualified plak kang..

pukul 6.40 dah kuar rumah dah,maik lrt sampai titiwangsa, pastu naik teksi sampai taman tasik. pukul 7.30 sampai.. duduk2 tunggu2 lebih kurang pkl 830 baru start acara..

game #1 - stepping stone
dalam acara ni semua peserta dalam setiap team kena berjalan di atas batu bata sampai digarisan penamat... masa terpantas menang.. semua ahli jawa rangers sampai dulu sebelum ahli am krew tapi amkrew yang dinobatkan sebagai pemenang game #1 atas alasan masa mereka lebih pantas.. yang FK tak puas hati, kalau jawa rangers sampai dulu maka jawa rangers la yang terpantas.. ini satu konspirasi!!

game #2 - belon beracun
game ni senang je, peserta kena pas2 belon berisi air masuk dalam bakul, belon terbanyak menang.. no doubt, jawa rangers menang bergaya..

game #3 - bowling kelapa
dengar nama pon dah tau kan.. game ni balance antara jawa rangers dan juga am krew.. tetapi jawa rangers tetap unggul menerusi heronya iaitu AG, jawa rangers menang.

game #4 - balancing (FK main letak je nama ni)
3 peserta memakai bakul diatas kepala manakala 3lagi membaling bola pingpong ke dalam bakul tersebut. kalau ada bola pingpong hantar masuk bakul digarisan penamat.. am krew menang dengan 5bola manakala jawa rangers 2bola..

jawa rangers dan juga am krew seri.. FK mmg tak puas hati dengan keputusan yang game 1st tadi.. kalau tak dah menang dah..

game #5 - kira cam tie breaker la ni
Kieran dan Fara dirantai dan dikunci dengan mangga diatas kerusi, manakala AG dan juga Faizal kena mencari kunci didalam akuarium berisi air biru.. seorang peserta dari setiap team mambantu mereka untuk membuka kunci.. sape dapat buka dulu menang.. am krew menang dengan hanya kunci pertama.. nasib je tuh.. nasib ke sudah dirancang??

lalu am krew diumumkan sebagai pemenang telematch am krew vs jawa rangers dan akan dibawa menonton hotfm big jam di danga bay secara percuma.. penyokong2 jawa rangers walaupon sedih tetapi tetap have fun.. namun biasala kalau tak ada kejutan tak best la kan, lalu sielan paul mengumumkan yang jawa rangers juga akan dibawa ke dangan bay secara percuma.. so, kitorang sume pon sangatla gembira..

jadiknya, FK akan ke johor bahru hujung minggu ni.. hurm tak sabar-sabar!! walaupontakde member, namun FK tetap nak have fun nanti..

psst: Wana juara Mystarz LG, Nashrin tempat kedua~ hampa..

3 comments:

Jazlin Ernida 24 Februari 2009 5:10 PTG  

wah best nye dapat jumpa dj hot fm semua ni.. congrats dapat pergi hot fm big jam dekat danga bay :)

Firdaus Kamaruzaman 24 Februari 2009 5:31 PTG  

owh thanks tinggalkan komen.. teruskan membaca ;)

iejaZin 26 Februari 2009 3:18 PTG  

owh .. jawa rangers ye???hahaha .. am krew ttp menang .. apa2pun .. menang ke kalah .. tetap dpt gi JB kan??? jmpa disana~ ;)

Related Posts with Thumbnails