review konsert af7 minggu 5

* ditulis pada 12.12am,ahad 12april

kali ni dengan berkobar-kobar FK nak tulis pasal konsert af tadi. sebab ianya berbaloi.. konsert yang best dan menarik serta penuh dengan kejutan..

last week FK malas nak tulis sebab sakit hati Zizi keluar..

konsert dimulakan dengan lagu bonus, lucky dari 9 pelajar yang tinggal.. aik, mana menuju puncaknya yang katanya transformasi musim ni.. ehem2.. transformasi menyusahkan ke..

pelajar 1st yang membuat persembahan ialah isma.. kejutan yang predictable sejak tugasan diberikan.. comfirmla dia akan nyanyi ngan suami dia.. penyanyi asal lagu tu.. so taklah kejutan sangat pon.. aksi manja suami isteri tu bak kata adibah nor memang tak sesuai untuk tatapan umum.. depan anak2 pon rasanya terlebih sudah.. persembahan biasa2 je.. takde yang special..

akim ialah pelajar seterusnya.. mendendangkan lagu jika kau tiada bersama farah af2.. bagus seperti biasa.. ada peningkatan.. of course FK kipas-susah-mati akim.. go akim!!

next, qhaud!! sian dia.. dapat duet ngan heliza af5.. rasanya main tangkap muat je.. sebab dia tu tak best langsung.. padanla muka qhaud muram je bila dapat tau duet ngan heliza.. persembahan qhaud tak best langsung.. so qhaud boleh siap2 la nak disingkirkan.. apa pon mesti heliza malu besar apabila adibah nor komen "kadang2 rakan duet yang sumbang boleh buat kita sumbang gak" tapi mana tau qhaud sumbang dulu dan effect heliza.. haha.. apa2 la..

hafiz berduet dengan mila untuk lagu apa ek.. lupa la.. nyanyian asal dari rossa dan pasha ungu.. untung hafiz dapat lagu yang best serta rakan duet yang sesuai dan bagus..persembahan hafiz best seperti biasa..

claudia next dengan lagu kau muzik dihatiku bersama vince.. ada potensi untuk jadi persembahan terbaik minggu ni.. tapi FK agak terganggu dengan performance AC masa ni.. memula suruh claudia bersedia nak wat persembahan.. pastu tetiba ada vt plak untuk claudia.. pening2.. practice more AC.. yang seronoknya claudia dapat jumpa anak dia.. tapi anak dia tu dah macam tak kenal je mak dia tuh.. takde muka suka langsung tengok mak dia..

seorang lagi pelajar favorate FK ialah aishah.. menyanyikan lagu aiskrim yang FK rasa tak sesuai langsung untuk pertandingan.. kejutan pasal aliff aziz tu memang menjadi.. siap pakaikan rantai, suap2 kueh.. saje je nak bagi akim jeles.. haha.. anyway, persembahan aishah memang mantap, walaupon tak penah practice ngan alif.. so ada harapan nak jadi pelajar cemerlang minggu ni.. huhu..

kemudian yazid.. ada improvement.. showmanship yang sangat baik.. energy yang bagus.. tapi vokal tak hebat lagi.. rasanya tenaga pengajar mesti pilih yazid sebagai pelajar cemerlang minggu ni..

kejutan untuk aril.. af is back.. ada drama dan kejutan.. itulah af sebenarnya.. persembahan yang sangat baik.. tambah2 ada marsha yang cun melecun tu.. pastu nyanyi plak lagu feveret FK.. vokal pon ada improvement.. ada peluang jugak nak jadi pelajar terbaik..

show ditutp dengan persembahan sidi.. ada la improvement.. tapi tak setaraf dengan pelajar2 yang lain..

setelah melihat semua persembahan, 2 pelajar yang corot dari segi persembahan bagi FK ialah qhaud dan sidi..

oo thanks god, akhirnya.. itulah ayat yang terlintas difikiran FK bila sidi yang terkeluar.. he deserved it kan..

dan kejutan yang paling besar malam ni ialah bila FK tekan butang merah nak tengok keputusan undian tertinggi pada pukul 12 tadi.. cuba teka? isma hanya ada 3%.. haha, dia yang selama ni ungguk diatas carta kat bawah jugak akhrinya.. kalau ada double elimination tadi comfirm dia tersingkir gak..

so ini membuktikan yang undi2 tu semua, datang dari keluarga dia saja.. bukan suara rakyat malaysia.. dan kesimpulan kedua yang FK boleh buat ialah af fan is back.. sebab undian memang sangat berubah.. mesti mereka suka dengan af yang dah ada drama, kejutan dan juga gossip2 ni.. tapi sayang, bila buat camni AC akan cakap banyak dan buat FK bosan nak tengok dia.. nasib ada beberapa lawak dia yang buat FK tergelak..

apa pon FK predict qhaud will be eliminated next! adios dan jumpa lagi.. bye~~

3 comments:

my name is KARL 13 April 2009 12:57 PTG  

FK silap

undian pukul 12 di astro ria tak tepat kerana sistem x stable lagi..

sama la cm tahun2 yg lalu..

isma tp no.1 pas konsert

karl ttp vote for ARIL, AISHAH, ISMA & AKIM

ARIL dpt best student dis week

Jazlin Ernida 13 April 2009 1:13 PTG  

aril best student? macam tak percaye je. huuuu.

Firdaus Kamaruzaman 13 April 2009 4:20 PTG  

ok thanks untuk pembetulan tu..

but i still think yang vote isma datang dari famili dia saja..

sebab dia takde x-factor dan kalau undi dia sampai 32% sebab peminat dah comfirm dia jadi fenomena macam mawi dulu gak.. kuar paper sana sini.. orang sebok bercakap..

it just only mu opinion

Related Posts with Thumbnails