kegemaran saya

Hai. Ketemu lagi. Kali ini FK nak cerita tentang makanan dan minuman kegemaran FK. Semua orang dah tau yang negara kita ni memang syurga makanan la. Semua ada. Tambah-tambah bulan ramadhan. So, lets check out apa yang FK suka makan. Hehe.


1- Sate: ni benda yang paling FK suka makan. Kalau ada tu tak berenti renti makan sampaila sate tu habis. Tak bagi chance punya kat orang lain.Hehe. Lagi best sate tu kena la lengkap dengan kuah kacang yang masyuukk dan juga ada nasi impit serta timun dan bawang. Huhu. Bilala nak dapat scolar ni. Nak sate!


2- Mee Goreng Mamak: Actually FK ni bukanla penggemar restoran mamak sebab famili FK pon tak makan mamak. Adik FK kata sebab jijik. Huhu. Tapi bagi FK mee goreng mamak yang paling sedap ialah kat Sithick. Memang specialize dia mee dan megi kot. Hehe. Kalau ada masa try la. Bessst.



3- Burger Daging Special: Bila cite pasal bab ni FK teringin sangat nak makan burger daging special. Yang jual kat gerai-gerai burger tepi jalan tu. Tak nak yang jual kat restoran mahupon kat kafe. Tak asli. Tambah lagi best kalau ada black pepper. Fuh masyukk. Pilihan FK ialah gerai burger depan pasaraya aktif kat Kuala Pilah. Memang bestla.


4- Durian: Ni memang buah yang paling FK suka. Pada sesetengah orang, durian ni busuk tapi FK rasa best je. Maybe sebab kat kampung FK ada pokok durian banyaaaaaaaak. So memang selalula makan durian ni bila tiba musimnya.


5- Milo Ais: Ni ialah minuman kegemaran FK. Tak tahu kenapa, tapi sejak kecil kalau makan luar je FK mesti order air ni, agaknya dah sebati kot dengan tekak FK. huhu.


6- Sundae Cone: Ni aiskrim yang memang FK gian. Rasa nak makan banyak je. Kalau pegi tempat yang ada McD tu wajib beli sundae cone. Syokla. Dahla seringgit je best plak tu. Arghh, nak sundae.

3 comments:

biskut 1 April 2008 4:52 PTG  

hahaha....at the first place aku saje je bkk bl0g fk ni sbb tgh b0san2 bace status kt gtalk tuh....then aku terbace la p0st pasal "kegemaran saya nih"....tekezut gak aku sbb rupa-rupanye,fav fk ni sejibik same ngn aku....wahahahahaha~syabas!

tu jer....

:p

Firdaus Kamaruzaman 1 April 2008 11:33 PTG  

siapakah biskut?

biskut 2 April 2008 4:20 PTG  

xde sape2...insan biase jer...slalu gak bace blog fk nih time bosan2...wawa :)

Related Posts with Thumbnails