FK tidak hipokrit

Sejak akhir2 ini FK sering terima komen dari orang2 yang tidak berani menonjolkan diri dengan hanya berselindung disebalik tanpa nama dan mereka ini sering memberi komen yang menyakitkan hati.

Mereka ini memngomen seperti FK ini sangat jahat dan sudah terpesong dari ajaran islam. Asyik2 nak mengaitkan FK dengan dakwah. Adakah kerana FK tidak menulis tentang dakwah FK sudah di cop terpesong dan mengetepikan agama dan FK tidak berdakwah? (anda pasti tahu apa yang FK maksudkan)

dan orang yang menulis tentang dakwah itu sahaja orang yang baik dan tidak terpesong? bagaimana pula dengan orang yang menulis blog tentang dakwah islamiahnya tetapi berpewatakan seperti gay apabila mengusap2 lelaki, memeluk2 lelaki, membelai2 lelaki dan menyanyangi lelaki (pendek kata perlakuanya sangat memualkan..) tetapi berselindung dengan alasan sahabat sesama islam atau menyanyangi saudara seislam? bukankan dia hanya mengambil kesempatan atas kesucian islam itu sendiri..

di sini FK hanya nak menyatakan jangan nak menilai seseorang melalui blog yang ditulisnya sahaja kerana kita bebas menulis apa yang kita suka dan dalam hal ini FK tidak hipokrit. FK menjadi diri FK. lebih baik kita menjadi diri sendiri dan orang mengenali peribadi kita dari berselindung disebalik tabir kebaikan tetapi kita sebenarnya buka begitu.

owh ye. satu lagi, kita bebas hendak menulis apa sahaja di dalam blog dan tiada paksaan dari sesiapa.

psst: mungkin FK akan membuka blog yang menulis tentang kerohanian apabila sudah penuh ilmu didada.. FK tidak mahu membawa ajaran sesat.

Related Posts with Thumbnails