bisness internet


*post ini ditulis pada 5 january, 10.19pm..

again, i'm listening to benar-benar by adam.. ntahla.. lagu ini menjadi pilihan FK untuk dipasang di mp3 atau laptop.. owh ye! FK suka gak lagu dibius cinta from yusry dan melly.. maybe FK suka suara adam dan yusry menyanyikan lagu balada.. lebih cocok FK rasa..

anyway, sekarang ni FK dah dapat idea untuk mengisi masa-masa lapang FK dengan perkara yang berfaedah.. yes! FK nak memulakan bisness internet.. ala menjual barang kat internet, bukan nak dijadikan sumber pendapatan pon tapi sekadar suka-suka nak mencuba..

idea ni datang masa officemate FK bercadang nak beli souvenir masa dia tunang nanti.. so, dia pon search je kat internet.. lalu jumpa la satu blog ni yang jual souvenir majlis2 kahwin dan tunang.. so dari situla timbul idea FK nak jual barang guna internet..

tapi masalahnya, FK tak ada idea lagi nak jual apa dan... FK ni bukanlah ada jari yang kreatif nak buat kraf.. so tengah pikirla nak buat apa ni..

ada orang jual clothes guna internet..
ada pula yang buat kad yang cantik dan dijual kat internet..
souvenir pon belambak..

hurm.. masih tak ada idea.. fine!! ada la beberapa yang terlintas difikiran..

pertama, FK bercadang nak jual topi yang dihias handmade.. maksudnya FK beli la topi kosong yang tak ada hiasan, pastu nanti FK la yang cantikkan..

kedua, since mak FK ni rajin memasak dan juga buat kek.. sedap lagi ok.. so, FK nak promosikan kek2 mak FK yang sedap tu.. ala, mak FK selalu buat kek coklat ngan kek buah yang sedap.. tapi bila pikir-pikir balik tak sesuai la pulak nak jual makanan guna internet..

ketiga, FK nak jual accessori lelaki dan wanita.. macam kasut ke, handbag ke, perhiasan ke.. tapi ni perlu banyak modal dan juga kena tau la mana nak dapat barang-barang yang cantik dan lawa camni.. tapi since FK ni sangat gilakan kasut.. FK fokus jual kasut lelaki dan perempuan je la.. tak pon handbag.. ala, pompuan memang gilakan handbag kan~

ntahla.. tengah pikir idea yang sesuai je ni lagi.. takpon idea ni akan terkubur macam tu je lepas FK dah tak pikir pasal ni lagi..haha.. ntahla..

3 comments:

asyraf elmiza ahmad 9 Januari 2009 7:57 PTG  

pat pat!!!
hehe,
ko jual kain batik impot dari indon.haha

Firdaus Kamaruzaman 13 Januari 2009 4:52 PTG  

hehe.. kalau camtu kau jadi supplier aku la..

aizayazid 20 Januari 2009 9:53 PG  

aku baru nk sokong sgt ko jual kek..sbbkn ayt ko tu,wat aku pon excited nk try kek mak ko!!skali btol la ckp ko,xseswai lak jual mknn dlm tenet..kalo aku order,da smpi kt aku nnt,da berkulat2 la plak..xpon hancor!!hahaha..sdey2

Related Posts with Thumbnails