hot.fm lebih hangat daripada biasa konon~



*post ini ditulis pada 11.30malam, 6 january

ikhwan: hai anda bersama ikhwan yeba yeba dan juga anne weehuu dalam hotfm zone yang dihangatkan oleh bla bla bla..

anne: ye.. dan kepada sesiapa yang nak berdedikasi sambil mendengar lagu pilihan anda sila telefon kami di bla bla bla..

FK: (dalam hati..) erm, nak call la lagi pon boleh pilih lagu..

cubaan pertama... gagal

cubaan kedua... gagal

FK: (dalam hati..) tunggu jap lagi la.. dengar lagu lu..

cubaan ketiga.. gagal

cubaan keempat..

anne: hello.. siapa disana?

FK: Hello.. Hello.. FK ni..

anne: kali pertama ke FK call ni.. rasanya 1st time..

FK: erm ye kot.. (dalam hati.. haha, padahal dah banyak kali dah call.. ni 1st time guna nama FK..

ikhwan: dari mana FK?

FK: dari bandar tun razak

ikhwan: bandar tun razak kat mana?

FK: kat taman mulia..

ikhwan: ooo dekat la dengan rumah saya

FK: rumah ikhwan kat mana..

anne: mana boleh bagi tau..

ikhwan: kat flat seri sabah..

anne: ok, FK nak dengar lagu apa nih..

FK: colabr8..

ikhwan: colabr8 tak bisa berhenti ye..

anne: jap ye, ikhwan nak letak dalam list lagu.. ikhwan letak jap ikhwan..

anne: ok FK.. jap lagi awak nak borak apa ni.. kita borak pasal hotfm twisties bingit boleh? kita nak bagi promotion sket..

FK: oo.. boleh2..

ikhwan: so, awak mengikuti gak la pasal hotfm twisties bingit ni..

FK: erm taklah.. saya tak tahu pon..

anne: FK, jap lagi kami akan call awak balik yer.. ala, karang awak cite la pasal group moderate. kita nak wat promotion sket.. apa no phone awak ye..

FK: 019-...

anne: jap ek.. ikhwan, tulis jap ikhwan..

FK: 019-526****

ikhwan: ok, jap lagi kami call balik yer.. 019-526**** kan..

FK: betul2.. moderate yer..

anne: aah, moderate.. jap lagi cakap pasal group ni.. ok bye..

lalu FK pon menunggu la untuk dihubungi semula sambil mendengar hotfm dan henset tersedia disebelah..

tiba-tiba..

ikhwan: ye.. teruskan hangat bersama kami dan ditalian sekarang kita ada syam dari bla bla bla..

anne: hello syam, bla bla bla..

syam: bla bla bla. moderate.. bla bla bla.. moderate..

FK: (dalam hati..) eh, ni mcam topik aku je..

ikhwan: dengarkan ini lagi hangat dari colabr8, tak bisa berhenti...

FK: fuck!ni lagu yang aku pilih tadi.. puas je aku tunggu.. tak boleh jadi ni.. kena call ni..

cubaan pertama..

anne: hello, siapa tuh?

FK: (dalam hati..) eh senang je dapat ni..

FK: hello.. saya ni FK tadi..

ikhwan: oo FK.. tadi kami try call awal tapi tak dapat..

FK: kata nak call takde pon.. sampai lagu yang saya pilih ni dah kuar pon..

ikhwan: 019-526**** ni kan no awak.. tadi call tak dapat..

FK: (dalam hati...) ah alasan je tuh...

anne: tapi kan pat awak dapat dengar kan lagu yang awak pilih...

FK: ah, tapi suara saya tak kuar radio.. saya nak suara saya kuar radio.. saya nak pilih lagu lain...

ikhwan: okla, kita pilih lagu lain.. awak nak dengar lagu apa?

FK: erm, crush.

anne: david archuleta ye.. ala, lagi ni kami akan pasang lagu ni..

FK: so lagu lain la ye.. erm.. erm.. ha.. ku tunggu jandamu..

ikhwan: irwansyah ye..

FK.. aah... ni saya nak tanya ni..

anne: apa yang awak nak tanya tadi..

FK: yang karaoke ajl tu bila..

ikhwan: owh. ahad pkl 4petang di pintu masuk stadium putra bukit jalil.. awak nak nyanyi ke..

FK: aah

anne: eh! awak nak nyanyi betul2 ke ni?? (nada terperanjat)

FK: aah boleh gak..

ikhwan: awak nak nyanyi lagu apa?

FK: coba

ikhwan: ok nyanyi..

FK: coba kau dengar.. coba kau lihat.. bla bla bla..

anne: wah.. bape bintang nak bagi ni..

ikhwan: 2setengah bintang je la..

FK: ha??? 2setengah je.. (dalam hati..) bagai nak rak aku nyanyi 2setengah je??

ikhwan: okla tu?? awak nak hadiah tak??

FK: nak

ikhwan: sampaikan dedikasi anda..

FK: buat kucai, ismal, hilal, mino, ren, bo, kamal, ka, syah dan ayam dengan ucapan.. aku dibius cinta..

anne: wah.. over..

ikhwan: ok bye..

ganggang diletakkan..

tak lama kemudian.. KA sms..

KA: shit pat..

FK reply: sentap aku tadi.. 1st aku call tak nak rakam.. 2nd aku call senang je plak nak dpat.. baru nak tersipu2 ngan aku..

KA reply: 2 stengah bintang. aku rasa suara kau lagi sesuai jadi DJ dari ikhwan hotfm

FK reply: sesuai ke suara aku.. (dah start kembang dah..)

KA reply: try ar audition jadi DJ

FK reply: haha.. tersipu aku..

KA reply: better ar dari ikhwan..

FK kembang je..

sekian~

5 comments:

ren 19 Januari 2009 10:20 PTG  

rajen beben0r tep0n hot fm kn..~ tepon lahh lg... asek tlepas je tyme ko call hot fm~ ahahaa

Tanpa Nama 19 Januari 2009 10:50 PTG  

haha..
asal x bg tau ko col hotfm?
leh aku gelak..

skng dah tukar name kn..FK...kalo dlu "pet"=binatang peliharaan

haha..nxt time let me noe k..
peroz

asyraf elmiza ahmad 20 Januari 2009 2:25 PTG  

uu. pat masuk radioo. haha

kucai 20 Januari 2009 2:31 PTG  

haha...thank you pat sebut name aku...hahaha...ko tepon ar hot fm bg ucapan khas utk kamal plak...huhuhu

|sMa| 21 Januari 2009 3:40 PTG  

thx sebot nama aku jugak pat
nyesal aku terlepas dgr radio pas ko sms tu

;P

Related Posts with Thumbnails