Jawapan Test Cultural Anthropology

Semalam aku ada test Cultural Anthropology. Open book. Kalau open book comfirm comfirmla jawapan bukan direct dari note kan. Kena berfikir bagai.

Masa 60 minit yang diberikan itu dirasakan cukup pendek, tulisan dah macam cakar ayam dah. Lalu sampailah ke minit minit genting untuk aku menyiapkan soalan yang ditinggalkan sebab susah nak fikir.

Soalannya,

Marry out or die out. Elaborate the statement in the context of marriage.

Dan antara jawapan yang aku buat yang boleh kata memorable ialah,

I agree with marry out because marriage is very important. In marriage, one will feel protected especially women because women cannot protect themself.

Ha tak pitam jawapan macam tu. Ladies, sorry la ye, bukan nak merendahkan martabat kaum wanita, tapi tu lah ayat yang terdesak keluar dari kepala otak aku ni.

Soalan kedua yang aku tulis jawapan yang ntah apa apa ialah,

Explain the following statement, Religion may function to keep the rich, rich and the poor, poor.

Jawapan aku,

It is not true. In religion, they belief in god not economy.

hahaha.. lawak weh jawapan aku.. macam orang tak cukup akal.

5 comments:

biskott 28 April 2010 7:52 PG  

wau soalaann.

Firdaus Kamaruzaman 28 April 2010 9:39 PG  

susah tak susah tak.. haha

Isumaru 28 April 2010 3:43 PTG  

susah gila soalan CA!!!

tapi i suka jwpn no 2. they belief in god not economy. walaupun Allah pun suruh kita mencari nafkah kan??

hahahahahaha

Firdaus Kamaruzaman 28 April 2010 3:47 PTG  

ayo 5minit terakhir tu i dah tak tau nak jawab apa dah semalam.. tu yang keluar jawapan2 bodoh tu.

hafizKAMID 28 April 2010 8:46 PTG  

baik x yah open book kalu soklan susah cam gampang.wat abis masa jek selak2 buku tapi jawapan xde dlm buku

Related Posts with Thumbnails