sambungan vote!

owh yer tertinggal lak point yang ni tadi..

dan antara sebab kenapa FK malas nak vote sebab kebanyakkan calon-calon yang bertanding tidak mempunyai kredibiliti yang tinggi. Sebahagian calon-calon yang bertanding penah bekerja dengan FK dan mereka ini sangat lembab dan menyusahkan. So, camne mereka ni nak memimpin seramai 6000 orang student kalau jadi committee untuk sesuatu event pon sangat lembab dan menyusahkan orang.

owh ye. barangkali FK lupa. kebanyakkan calon yang bertanding hanya pandai cakap tapi tak pandai buat. kalau cakap tu siap keluar hadis dan juga ayat2 quran, tapi perlaksanaannya tepuk dada tanya selera. sape makan cili dia terasa pedasnya.

okla. dah puas. selamat tido.

21 comments:

Tanpa Nama 28 Oktober 2008 11:52 PTG  

knape isu internet tak setel2?
-sbb management tau yg MPP ni di undi oleh SEBAHAGIAN kecik jer students, means, MPP ni wakil sebahagian kecik students jer la..
so power pun tak kuat, maka management pun take-for-granted jer la..naper sikit jer yg undi? sbb takde awareness d kalangan students, malas, ntah ape lg alasan2 yg kurang munasabah...sbb tu MPP kat utp nmpak tak relevan, sbb tak de awareness di kalangan student sendiri..tepuk dada tanya la sendiri..

knape calon2 lepas (MPPUTP 07/08) kurang?
-sbb limitation batch yg boleh ikut ngundi, (sile refer RULES and Regulation MPPUTP 07/08 election)..
-sbb KURANG AWARENESS di kalangan students UTP..
-oleh sbb takde awareness, maka org2 yg ade awareness jer la yg betanding, bukan atas sbb2 ade puak2 atau pihak2 tertentu jer yg nak bertanding..

kpd calon2 yg bertanding..
-jgn la jadi hipokrit, jadi la pemimpin yg betol2 nak memimpin, bukan nyer nak nama, nak sijil, nak jadi jaguh2 event, bla3..yg penting MEMIMPIN masyarakat UTP ke arah kecemerlangan..
-kalau sebelum jadi MPP pakai suar jeans, baju tak masuk dlm,bla3..lepas jadik MPP, smart giler mcm nak jmpe agong..pas da abes jadik MPP tu, kekal kan la..tu la salah satu moral yg dapat mase jd MPP..

no offense..
harap smue org dpt terase, MPP ke, yg nak jadi MPP ke, org2 tu ke, org2 ni ke, bla3..sape2 jer la

Firdaus Kamaruzaman 29 Oktober 2008 2:42 PG  

hurm.. ada jugak orang yang komen..

omg. alasan takde awareness tu cukup tak boleh pakai. buta ke poster dah bersepah2 takkan takde awareness lagi?

|sMa| 29 Oktober 2008 2:45 PG  

kenape saya nk mengundi?


nk balas dendam.. boleh? ;P

Tanpa Nama 29 Oktober 2008 5:20 PTG  

takde awareness dr segi nak ngundi, takde kesedaran politik kampus, n ade jugak yg tatau bile ngundi, ade yg tatau sape yg bertanding, even da di tampal poster2 d seluruh utp, ni la hakikat student utp, nak citer sket, ade sorang ni, die sendiri ngaku yg die tatau sape MPP, die tak gi kelas ke, tak gi ofis lecturer ke, ofis staf kat utp, tak surf web, belambak jer poster MPP, ni la yg di kate kan takde awareness..
yg anda nyatakan alasan awareness takleh pakai, buta ke tak tgk poster, anda boleh tujukan kpd org2 yg tatau sape MPP...
ape yg anda kate kan betol, alasan takde awareness takleh pakai, tp taleh pakai kpd orang yg aware, yg tak aware..jwb sendiri la..
tepuk dada, tnya diri sendiri..

Firdaus Kamaruzaman 29 Oktober 2008 9:13 PTG  

hurm.. bg aku budak utp ni bukan takde awareness tapi sebenarnya dah malas. malas nak amik tahu dan malas nak layan.

malas nak pegi vote sebab tak ada guna nyer vote pon. tak ada effect pon dalam kehidupan seharian.

bg FK tanpa mpp pon takde bezanya hidop ini..

http://langkahsepi.wordpress.com 30 Oktober 2008 12:03 PG  

betol...
budak utp sekarang dah malas nak cara tentang politik.. didominasi oleh organisasi dan juga mempunyai kepentingan sendiri.

kalo mereka memikirkan tanggungjawap, mereka harus berfikir sebelom mereka bertindak untuk mencalonkan diri untuk bertanding. kerana tanggungjwap itu adalah berat untuk dipikul jika mereka mengetahuinya.

bukan aku nak kata semua ahli mpp lemah di utp, namun mereka membawa nama secara kesuluruhan MPP tuh. Ada je mpp yang mampu untuk menjalankan tanggungjawap, tapi malang mereka hanya mampu menajalankan untuk kepentingan sendiri malah gagal memperjuangkan nasih pelajar utp.

Mereka sepatutnya melihat keseluruhan kapasiti diri mereka. Bukan bertanding hanya meletak kan dalam resume, tapi kerana masyarakat utp.

banyak isu yang tak berjaya diselesaikan. Malah setiap informasi tidak disampaikan oleh mereka bertanggungjawap. mereka sepatutnya menjadi orang tengah antara pihak pentadbiran dan menghebahkan kepada pelajar ini, tidak.. sampai pelajar pun terpinga2. Tgk kat elearning, jarang info baru diupdate jgan harap la benda lain..

so mereka harus berfikir sebelom mereka bertanding. Dunia sekarang dan berubah.. hihi.. no offense..

Tanpa Nama 30 Oktober 2008 2:38 PG  

FK
Ko tue yg bodoh...prejudis
geli sungguh dgn ko...eiiii
FK lah konon...plzzz

http://langkahsepi.wordpress.com 30 Oktober 2008 3:12 PG  

sesedap je panggil org bodoh. itu menunjukan ko tuh tak da sikap profesional. setiap pekara perlu dipikir secara positif dan dinilai secara kesuluruhanya, bukan menyerang tanpa mengeluar fakta dan ianya bersikap pengecut.

Setiap penulisan adalah lahir dari hati seseorang. So setiap pendapat yang ditulis adalah bersifat peribadi yang lahir dari pemerhatian dan juga pengalaman penulis. Itu tidak salah. andai kata kita melenting dengan tulisan itu, adakah kita tergolong dalam golongan itu?

pikir-pikir kan... to FK.. teruskan menulis... aku akn support ko k..

|sMa| 30 Oktober 2008 3:41 PG  

eiewww

tanpa nama ni mcm budak2.. panggil org bodoh.. xdpt terima opinion org..

klu laa pemimpin kita ni mcm tanpa nama ni mmg haru biru rr..

ntah2 ko ni mpp gak kot?

Tanpa Nama 30 Oktober 2008 9:30 PG  

siapakah sebahagian dari calon2 yg lembab tu FK?

tkpelah hak FK kan nk menulis. tapi idea2 nya dangkal dan prejudis.

FK ni tk reti kot dgn strategi kempen. sehiggkan org yg menyuruh pangkah no sekian..sekian..dikatakan menghasut..

FK ni still kene dalami strategi kempen ni..strategi perang..

FK sendiri dalam penulisan tntang jadual seharian...tidak pula menunjukkan ciri kempimpinan yg betul..tp dgn suka2nya mengutuk calon MPP lembab.

kiranya FK ni mmg arif la ye dgn latarbelakang calon2 ni..

ok ambil seorang calon..calon yg mendapat undi trbanyak, hasmadi hasbi..apa yg FK tahu pasal die??

sila reply

Firdaus Kamaruzaman 30 Oktober 2008 1:28 PTG  

hello cik tanpa nama berkata,

hasmadi hasbi, committee exhibition department convofair 2008, menguruskan hal-hal exhibition untuk international student semasa convofair lepas.

menyusahkan FK selaku head fnb convofair kerana saat-saat akhir baru nak request food ataupon coupon kepada international student yang exhibit. itu pon setelah student2 tu mengamuk.

kenapa dia tak uruskan hal ini awal2 lagi. kenapa dah pening2, nak menyusahkan FK.

owh ye. satu hal lagi, kenapa last2 minute dah nak convo baru nampak batang hidung dia buat keje convo sebab FK tak penah nampak dia buat keje sama2 dengan budak exhibition yang lain dan dai juga tak join2 apa2 aktiviti pengenalan seperti famili day.. so dia ahli lelap sahaja..

takkan nak harapkan ahli lelap?

FK tahu dia pelajar terbaik matrix bla bla bla.. seorang pelajar cemerlang tidak semestinya dilahirkan untuk jadi pemimpin, dan tidak semestinya jadi pemimpin yang baik..

owh god! cik tanpa nama berkata ni pasti pengecut orangnya kerana belom lagi merevealkan identiti sebenar.. kecut ker?

Tanpa Nama 30 Oktober 2008 2:07 PTG  

saudara pat, aku kenal anda, n post yg mengate kan anda bodoh tu adalah bukan aku, harap anda tak salah paham, post aku adalah 2 yg 1st (tanpa nama) ngn yg ni saje, aku terase kalau ko kutuk 'tanpa nama', ape yg penting bukan aku yg post tu ye, aku kenal anda n respek same anda..n anda pun kenal aku n kite pehan bekerje ber same2..

kpd 'tanpa nama' yg satu lg, jgn kutuk pat camtu..ok, mature la sket..

Tanpa Nama 30 Oktober 2008 3:53 PTG  

manusia ni memang gemar melihat keburukan orang lain..sedangkan aibnya sendiri dia tak nampak..

FK, FK sendiri memiliki aib yg banyak,tak segan ke? awak kata org lembab la..ini la..itu la..anda bagaimana?

cuba koreksi diri dulu..cuba berbaik sangka..tu yg Fk nmpak,yg FK tk nmpak. FK tuhan ke yg boleh lihat sume pekerjaan org?

jgn cepat berburuk sangka.FK sendiri banyak masalah dengan hidup FK..so tk baik berkata tntang keburukan org yg FK sendiripun belum pasti apa sbbnya.

cuba tngok, FK sendiri memiliki kegemaran mengumpat org |lihat tag bodo|.

FK kene berubah.

JANGAN DILIHAT AIB ORANG.
KERANA AIB SENDIRI MASIH BANYAK'

MANUSIA INI TIDAK SEMPURNA.
ADAKALANYA SILAP ADAKALANYA BENAR.

ok.renungkan ye.

Firdaus Kamaruzaman 30 Oktober 2008 6:57 PTG  

biar la aku mmg suka macam tu. kalau kau tak suka kenapa nak sibuk2 baca blog aku?

lagipon aku menilai keburukan seorang ketua.. budak yang baru dilantk menjadi mpp.. so perlula aku menilai sebab dia yang akan menjadi wakil pelajar utp..

aku mmg byk keburukan dan aku sedar diri aku.. sebab aku tahu aku tak layak memimpin..

tora_aman 30 Oktober 2008 7:09 PTG  

FK, ISMAL, tanpa nama, n laen2..
amek yg jernih, buang yg keroh,
ok...da nak final exam nih, elok la kite bermaaf2an dan berstadi2 an, aku yakin FK wat blog ni bukan sbb nak gadoh, sbb nak menyatakan opinion beliau, n yg memberi komen tuh, pun nak mmberi pndngan terhadapa pandangan FK, n myb ter emo sket..ape2 pon, kite rileks jer, n jgn ber balah2 lagi..okes...

Tanpa Nama 30 Oktober 2008 7:11 PTG  

sudah2 la tuh...
election sudah tamat..
keputusan dh dibuat..
kita tgk saja kepimpinan MPP baru nih cmner..
jgn jadikan alasan student tak turun punca MPP tak kuat..
dan saya berharap calon2 yg bertanding adalah atas dasar memperjuangkan nasib dan suara student bukan utk mmperjuangkan mana2 pihak...
jgn jadi judgemental pada studnt yang mementingkan hiburan..
tak kesah la saper kami..penyanyi, penari atau kaki date di utp...
kami tetap student and mpp tetap suara kami (sepatutnya..)

nway...klu dari awal seorang pemimpin tuh dh ader tanggapan buruk kat orang2 yg minat pd hiburan nih..tak mustahil de akn bersikap sentiasa negative pada org seperti ini..sedangkan seorang ketua tidak patut bersikap judgemental kan...

Firdaus Kamaruzaman 30 Oktober 2008 7:33 PTG  

wah.. FK suka orang komen last sekali tu..

"tak kesah la saper kami..penyanyi, penari atau kaki date di utp...
kami tetap student and mpp tetap suara kami (sepatutnya..)"

memang penuh dengan makna dan FK setuju dengan kata-kata tersebut..

harap masih ramai pembaca blog ni yang berfikiran terbuka dan matang..

tora_aman 30 Oktober 2008 9:09 PTG  

pos la topik baru pat sempene dgn kehabisan election

ex - rumet 31 Oktober 2008 11:46 PTG  

sudahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........encik tanpa name jgn ngade2 nak kutuk tu la kutuk ni la....nak nak gaduh ngn aku ke?marilah klu berani....huhuuuhuhuhu

Tanpa Nama 31 Oktober 2008 11:53 PTG  

maaf zahir dan batin.

tujuan saya komen bukan nak serang or nak kutuk FK or blog dia. tapi ingin menyatakan pandangan sahaja.

tak perlu sampai kita bergaduh2 sebab hal ini.

pasal kemimpinan MPP, biarlah mereka bekerja. usah judge trlalu awal.diorang tak start pun lagi.

*manusia benci kepada perkara yg tidak diketahuinya*

selamat menduduki exam
maaf zahir batin

Tanpa Nama 4 November 2008 1:27 PTG  

FYI, ini TANPA NAMA yg baru..tiada kaitan dgn yg atas


erm... isu mpp? mmg isu lapok...same je dulu ngan sekarang..

balik2 pilih kroni masuk event lagi menjengkelkn bdak kroni malas nak buat keje... x tau boleh di ajar... malas...sila blah

pastu selalu pilih org yg x de kaliber tuk lead event...... budak2 utp semua perasan tindakan2 kroni korg tu.. n u being zalim if u pick someone yg x berkaliber despite org yg lbih layak. tah sape2 tah lead event2.

a good leader must be respected. kalo budak tu malas... x reti nak buat keje..jgn harap la org nak respect. people know. and people will respect kalo leader ni lagi bagus dari diorg..(lagi bagus ok..bukan perfect). so kalo time jadi commitee pon mcm hampeh.. no point being a leader. a good leader come from good follower.

one more things... strategi perang pilihanraya suruh vote no2 tertentu?... ok..fine strategy..but its a dirty strategy. digunakan oleh org yg desperate nak kuasa..

kalo betul2 layak... perkenalkn diri anda..people will judge. ini kalo duk main strategi no2 bertuah ni... baik x payah ade pilihanraya.rugi kertas je....

this also one of factor why people menyampah nak pegi vote... sbb ade desakn melampau pihak2 tertentu. come on la kate nak demokrasi... main la cara adil... wpon kalah anda kalah dengan adil..lagi bagus dari menang dengan x jujur.. suruh junior vote2 no2 bertuah..come on... have a fair and mature match


sorry if anyone gets hurt... a sincere comment from me.

Related Posts with Thumbnails